Zonneschijn Jeugd Hulpverlening B.V.

Hey jij daar!

Wist je dat wij een heleboel coole appartementen en studio’s hebben? Ze zijn perfect als je een beetje steun nodig hebt in je dagelijkse leven. Dankzij onze uitgebreide connecties vinden we super snel een plekje dat bij je past. En weet je wat nog meer? Je krijgt je eigen mentor! Iemand die regelmatig even langs komt voor een praatje en om je te helpen met van alles en nog wat.

Over studio’s gesproken, die hebben we ook! Perfect voor als je iets kleiners zoekt maar nog steeds die extra support wilt. Net als bij de appartementen, zorgen we dat je snel een fijne plek vindt. En natuurlijk, je eigen mentor die je begeleidt en ondersteunt.

Onze mentoren zijn trouwens toppers. Ze weten precies hoe ze je kunnen helpen, of je nu te maken hebt met iets lastigs als leerproblemen of gewoon een steuntje in de rug nodig hebt in het dagelijks leven. Ze zijn er voor je, of je nu worstelt met je gevoelens, wilt leren hoe je beter kunt omgaan met lastige situaties, of als je gewoon iemand nodig hebt om mee te kletsen.

Bij Zonneschijn Zorg draait het allemaal om jou. Onze mentoren zijn er niet alleen om je te helpen met de dagelijkse dingen, maar ook om je te steunen bij de grotere uitdagingen. Zo hebben we bijvoorbeeld een supercool sport- en bewegingsprogramma waar je door rollenspelen kunt leren omgaan met lastige situaties, of dat nu dingen uit het verleden zijn of uitdagingen die nog op je pad komen.

Dus, zin in een nieuwe start met een beetje hulp en een hoop gezelligheid? Dan zit je bij ons goed!

Oprichting

Zonneschijn Zorg is opgericht vanuit de overtuiging dat het bieden van begeleiding niet enkel beter, maar ook anders kan. Iedere persoon beschikt over kwaliteiten en mogelijkheden. Door te investeren in het contact met de cliënt en zich niet enkel te richten op de problematiek en tekortkomingen, worden uitdagingen aangegaan en doelen bereikt.

Wij werken met een ervaren, enthousiast en gedreven team van ambulant begeleiders. De begeleiders hebben ruime kennis en ervaring in het begeleiden van jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Wij vinden het belangrijk dat de eigen kennis, kwaliteiten en ervaringen in het werk met elkaar worden gedeeld.

Bekijk hieronder wat wij doen

Appartementen

Onze organisatie beschikt over diverse appartementen welke geschikt zijn voor ambulante begeleiding. Wij kunnen door ons grote netwerk op zeer korte termijn een geschikt appartement vinden voor onze cliënten. De cliënt krijgt een mentor aangewezen welke meerdere malen langs komt per week voor ondersteuning en begeleiding in het dagelijks leven.

Studio's

Tevens beschikken wij over diverse studio’s welke geschikt zijn voor ambulante begeleiding. Wij kunnen door ons grote netwerk op zeer korte termijn een geschikte studio vinden voor onze cliënten. De cliënt krijgt een mentor aangewezen welke meerdere malen langs komt per week voor ondersteuning en begeleiding in het dagelijks leven.

Ondersteuning

Wij hebben meerdere mentoren tot onze beschikking welke gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van cliënten in het dagelijks leven en ook bij specifieke doelgroepen. Enkele voorbeelden uit de praktijk hiervan zijn: licht verstandelijke beperking en eventuele gedrags- of psychosociale problemen, communicatie, leer- en opvoedingsproblemen, ernstige gedragsproblemen.

Begeleiding

Zonneschijn Zorg heeft meerdere mentoren tot haar beschikking welke gespecialiseerd zijn in het begeleiden van cliënten in het dagelijks leven en ook bij specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld het oefenen en toepassen in de praktijk van hoe de cliënt om kan gaan met een vervelende situatie, zowel uit het verleden als in de toekomst, door middel van onze sport en bewegen rollenspel.

Wil je meer weten over ons?

Zonneschijn Zorg beschikt over een psycholoog die meedenkt bij complexe problematiek en casuïstiek. Er is een nauwe samenwerking indien nodig met een zelfstandig gevestigde GZ psycholoog.

Zonneschijn Zorg biedt informatie, advies en begeleiding op de verschillende leefgebieden van de cliënt en kent hierdoor een breed karakter. Niets is bij Zonneschijn Zorg vanzelfsprekend, iedere vraag is een uitdaging!